Pompoen pannekoekjes

Ingrediënten (-pers)

  • 200 gram hokkaidopompoen
  • 16 gram vanillesuiker (2 zakjes)
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 eieren
  • 400 ml melk
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 12 el zonnebloemolie
  • Schenkstroop en of poedersuiker

Bereiden

Schep met een lepel de draden en pitten uit de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoen in 10-12 min. gaar.

Giet de pompoen af en laat goed uitlekken. Pureer de pompoen met de staafmixer.

Prak met een vork de suiker, kaneel en het ei door de pompoenpuree. Voeg de melk en het bakmeel toe en klop met een garde tot een glad beslag.

Verhit in een koekenpan een scheutje olie. Schep 3 bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes in 2-3 min. per kant bruin en gaar. Leg ze op een bord en houd onder een deksel warm. Bak zo nog 9 pannenkoekjes.

Serveer de pannenkoekjes warm met schenkstroop en/of poedersuiker.