Appel/pastinaak cake van Yvette van Boven

Ingrediënten (-pers)

  • 175 gram boter (kamertemperatuur)
  • 80 gram havermout
  • 200 ml. kokend water
  • 300 gram lichte basterdsuiker/rietsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 eieren
  • 250 gram (spelt) bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat, lekker vers geraspt/gemalen
  • 50 gram geraspte kokos
  • 2 appels in kleine stukjes gesneden
  • 150 gram pastinaak/wortel, geschild en grof geraspt
  • wat poedersuiker (verse) nootmuskaat om straks je cakejes te versieren

Dit recept lijkt een beetje op een worteltaart alleen net iets anders! Leuk voor de afwisseling!

 

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175°C en vet je vorm of kleine vormpjes met boter in. Bestrooi de vorm (en) met een beetje bloem of paneermeel.

Voeg het kokende water bij de havermout en zet het zo’n 15 minuten weg. Voeg na 15 minuten het vanille extract toe.

Klop de boter met de suiker tot het goed luchtig is. Voeg nu stuk voor stuk de eieren bij.

Meng de droge ingrediënten door elkaar en spatel dit door het boter-met-suiker mengsel. Spatel voorzichtig om de lucht in het mengsel te houden.

Nu mag het havermout er doorheen, gevolgd door de appeltjes en de pastinaak. Spatel opnieuw voorzichtig.

Bak een grote cake in zo’n 45 minuten gaar. De kleine cakejes waren na zo’n 30 minuten gaar.