Winterse uienquiche

Ingrediënten (- pers)

  • 7 takjes verse tijm
  • 6 witte uien
  • 1 teen knoflook
  • 25 g ongezouten boter
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid)
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 g crème fraîche
  • 200 g geitenkaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien met de tijmblaadjes en knoflook in 30 min. op laag vuur zacht en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat iets afkoelen.

Vet ondertussen een springvorm (26 cm) in met de olie en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Neem de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180 ºC.

Klop de eieren in een grote kom los met de crème frâiche. Schep de uien op de bladerdeegbodem, verkruimel de geitenkaas erboven en schenk het eimengsel erover. Leg de rest van de tijm in het midden erop en bak de quiche in ca. 35 min. goudbruin en gaar.