Kip Tikka Masala 

Ingrediënten (8 pers)

  • 1,5 kilo kippendijen/kipfilet
  • Voor de marinade van de kip
  • 8 tenen knoflook
  • 1 stuk verse gember (ongeveer 8 cm)
  • 3-5 rode lomboks
  • 10 eetlepels kokosmelk
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 8 theelepels garam masala
  • ½ theelepel fijn zeezout
    Voor de saus
  • 6 uien
  • 8 tenen knoflook
  • 3 blikjes tomatenblokjes
  • 750 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 5 theelepel garam masala
  • 5 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 5 theelepel gewoon paprikapoeder
  • 5 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 5 theelepel kurkuma
  • 5 theelepel fijn zeezout
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak
    Overige ingrediënten:
  • 5 eetlepel amandelschaafsel
  • Bosje verse koriander
  • Dikke Griekse yoghurt
  • 10 Citroen partjes

Bereiden

  1. Snijd de kip in stukken. Doe de ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en mix. Meng marinade goed door de kip en zet deze een paar uur in de koelkast (laat het bij voorkeur een hele nacht in de koelkast staan).
  2. Voor de saus snipper je de uien en de knoflook. Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan en laat het minstens 30 minuten pruttelen. Pureer de saus met een staafmixer of in een keukenmachine.
  3. Bak intussen de kip in een koekenpan met wat olie. Roer de kip vervolgens door de warme saus en laat even op zacht vuur staan.
  4. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Serveer met rijst en gebakken spinazie. Strooi er de amandelen over en wat blaadjes verse koriander, 1 el Griekse yoghurt en serveer er een partje citroen bij.