Ceasar Salade met een gepocheerd ei

Ingrediënten (6 pers)

  • 1 a 2 kroppen Romain sla en of frisse sla
  • 6 zachtgekookte  of gepocheerde eieren
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 12-15 ansjovis
  • Croutons, ongeveer 5 stukjes per persoon
  • Parmezaan snippers
  • Evt. bacon, avocado, kip

Dressing (1 pot)

  • 24 x ansjovis uit blik
  • 4 knoflookteentjes
  • 8 eetlepels citroensap ( ongeveer 2 citroenen)
  • 8 eierdooiers of 136 gram eigeel uit pak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 470 ml zonnebloemolie
  • 12 el geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden dressing 

Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de ansjovisfilets fijn  en meng de eidooiers met de knoflook, ansjovis, mosterd en het sap van de citroenen. Klop druppelsgewijs de olie erdoor zodat er een stevige mayonaise ontstaat. Voeg als laatst de geraspte Parmezaanse kaas toe.

Bereiden salade 

Kook de eitjes 6 minuten ( zachtgekookte eieren) en laat ze goed schrikken. Scheur de sla in stukken en doe het in een grote kom.  Druppel wat dressing over de salade en schep alles voorzichtig om. Bestrooi de salade met de tomaatjes, croutons en de krullen Parmezaanse kaas. Leg er vervolgens het zachtgekookte eitje en wat ansjovis op en strooi en wat peper uit de pepermolen op.

Tip: Heb je restjes kip of spekjes kun je die ook er door doen!