Vitello Tonnato

Ingrediënten (18  pers)

Fricandeau

  • 3 kilo kalfsfricandeau
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 2 kruidnagels
  • paar takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 liter kippenbouillon

Tonijnmayonaise

  • 640 gram tonijn uit blik op olie
  • 16 eetlepels mayonaise
  • 8 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels kappertjes

Garnering

  • Handje rucola of peterselie
  • 5 eetlepels kappertjes

 

Bereiden

Ui, prei en winterpeen in grove stukken snijden. Doe dit in een grote pan samen met de kruidnagel, tijm, laurier en bouillon.

Breng het bouillon aan de kook. Leg het vlees erin en laat het 45 minuten zachtjes doorkoken. Haal het vlees uit de bouillon en laat het afkoelen.

Pureer de tonijn en de mayonaise samen met de kappertjes met de staafmixer. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Voeg eventueel 2-3 el water toe om een vloeibare saus te krijgen.

Maak mooie roosjes van de fricandeau en leg vier plakjes speelsgewijs op het bord. Druppel de tonijnmayonaise over het vlees en bestrooi het gerecht met de kappertjes en rucola/peterselie.